Bazar books

Från bok till film

Publicerad: 2011-01-15

Tatiana de Rosnays roman Sarahs nyckel har blivit en enorm läsarsuccé runt om i världen, och den 25 februari har filmen baserad på Sarahs nyckel premiär i Sverige. I samband med detta lanserar vi den omåttligt populära boken i en nyutgåva med filmomslag. Tatiana de Rosnay ligger på tredjeplats bland de tio bästsäljande författarna i Europa, precis efter Stieg Larsson och Dan Brown.

Paris 1942. Tioåriga Sarah gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen arresteras av den franska polisen i den beryktade räden mot judiska familjer - Vel' d'Hiv'. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs panik växer.

Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay är publicerad i 38 länder och har tillsammans med a Secret kept, som ännu inte är utgiven i Sverige, sålt över fem miljoner böcker världen över. I slutet av feburari 2011 kommer den efterlängtade filmen som visats på en rad filmfestivaler. Huvudrollen som Julia Jarmond kommer att spelas av Kristin Scott-Thomas.

"En smidigt berättad och ytterst spännande, gripande och avslöjande roman. [...] Det var längesedan jag hade så svårt att lägga ner en bok på nätterna."

Thomas Lunderquist, SvD

"En helt oemotståndlig roman. [...] Enkelt, elegant och charmigt."

Nerikes Allehanda

"Intrigen är spännande och den episod som skildras är upprörande okänd."

Helsingborgs Dagblad

Länkar till böcker
Sarahs nyckel
Länkar till författare
Tatiana de Rosnay
Print