Bazar books
Terry Hayes

Terry Hayes

Mannen bakom filmsuccéer som Lugnt Vatten, From Hell och Road Warrior/Mad Max 2 debuterar som actionthrillerförfattare. 

Terry Hayes är före detta journalist och manusförfattare. Han är född i Sussex, flyttade till Australien som barn och utbildade sig till journalist vid landets största morgontidning. Vid 21 års ålder utsågs han till Nordamerikakorrespondent, stationerad i New York, och återvände efter två år till Sydney för att bli undersökande journalist och politisk korrespondent och kommentator.


Han sade upp sig för att producera ett uppmärksammat radioprogram om aktuella frågor och skrev ett kort tag senare, tillsammans med George Miller, manus till Road Warrior/Mad Max 2. Han var också medproducent av och skrev manus till Lugnt vatten, den film som blev startskottet för Nicole Kidmans internationella filmkarriär, Mad Max bortom Thunderdome och ett stort antal tv-filmer och miniserier – däribland Bodyline och Bangkok Hilton – som båda nominerades till internationella emmy. Sammanlagt har han tilldelats mer än tjugo film- och tv-pris.


Efter att ha flyttat till Los Angeles jobbade han som manusförfattare till större studioproduktioner. På meritlistan finns bland annat Payback med Mel Gibson, From Hell med Johnny Depp i huvudrollen, och Vertical Limit med Chris O’Donnell. Han har också medverkat i manusarbetet till en mängd andra filmer, däribland Drakarnas rike med Christian Bale och Matthew McConaughey, Cliffhanger med Sylvester Stallone i huvudrollen och Flightplan med Jodie Foster.


Jag är Pilgrimen är hans första roman. Han och hans amerikanska hustru Kristen har fyra barn och bor i Schweiz.


Terry Hayes arbetar just nu på sin andra roman med arbetsnamnet Year of the Locust. 


 

Print

Terry Hayes har skrivit