Bazar books

En berörande och tänkvärd historia

Publicerad: 2012-03-08

http://jenniesboklista.com/?p=10022

 

Om boken:
Om du föds i Afghanistan, på felplats och i fel ögonblick, så kan det hända att någon gör anspråk på ditt liv…

Det var den tioårige Enaiatollah Akbari. När talibanerna år 2000 tar kontrollen över den afghanska by där han bor, smugglar hans mor honom över gränsen till Pakistan. En kväll får hon honom att lova tre saker: Att aldrig stjäla. Att aldrig bruka vapen. Att aldrig använda narkotika. Morgonen därpå är Enaiatollahs mor försvunnen; hon har åkt tillbaka till Afghanistan för att ta hand om hans syskon.
Ensam, utan vänner, pengar eller språk, börjar den unge Enaiatollah sin mödosamma och livsfarliga resa mot tryggheten. Färden går över oländiga berg och stora hav, över Pakistan, Iran, Turkiet och Grekland, för att flera år senare sluta i Italien.

Min åsikt:
En berörande och tänkvärd historia.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus och Adlibris.

Länkar till böcker
I havet finns det krokodiler
Länkar till författare
Fabio Geda
Print