Bazar books

Succéförfattaren John Boyne till Bok & Bibliotek i Göteborg 27-30 september

Publicerad: 2012-09-12

Den irländske författaren John Boyne kommer till bokmässan i Göteborg. Han är en av Irlands mest framgångsrika författare. I höst är han Sverige-aktuell med romanen Myteriet på Bounty (Bazar Förlag) och förra hösten utkom ungdomsromanen Pojken som sprang bort (B Wahlströms).

John Boyne skriver romaner och noveller för både vuxna och en yngre publik. Historien om kapten Bligh och Myteriet på Bounty har berättats otaliga gånger i romaner, på film och i fackböcker. Men den har aldrig tidigare skildrats som i den här romanen, ur den 14-årige ficktjuven John Turnstiles perspektiv.

I Pojken som sprang bort berättas en saga om brutna löften, förlust och mod. Noah Barleywater beger sig hemifrån tidigt på morgonen, innan solen gått upp, innan hundarna vaknat, innan daggen på ängarna slutat falla.

 

Möt en fascinerande berättare och författare i Göteborg. John Boyne kommer bland annat att delta i samtal om barnbokens betydelse, tala om irländsk berättartradition och möta mässans bloggambassadörer.

 

För intervjuer med John Boyne och för recensionsexemplar kontakta omgående:

Ulla Tillgren, presskontakt Bazar Förlag +46(0)7 0588 0853

ulla.tillgren(at)telia.com

Tiina Nevala, PR- och informationsansvarig Forma Books +46(0)8 728 24 14

tiina.nevala(at)formapg.se

John Boyne ( f. 1971 ) är född i Dublin, Irland. Hans ungdomsroman Pojken i randig pyjamas (2006) blev hans stora internationella genombrott och även en prisbelönt film. Romanen vann ett flertal priser. Den toppade även New York Times bestsellerlista. Pojken i randig pyjamas sålde i mer än 5 miljoner exemplar. Boynes romaner är utgivna på 45 språk. På svenska är han aktuell med Myteriet på Bounty (Bazar Förlag) och Pojken som sprang bort (B Wahlströms).

http://www.johnboyne.com/

 

 

Länkar till böcker
Myteriet på Bounty
Länkar till författare
John Boyne
Print