Bazar books

Ny bok av Paulo Coelho: Manuskriptet från Accra

Publicerad: 2012-12-12

Coelho_Manuskriptet-fra-Accra-web_SEMed mer än 140 miljoner sålda böcker över hela världen är den brasilianske författaren Paulo Coelho en av de mest inflytelserika författarna i vår tid. Hans böcker har sålt i mer än 1,4 miljoner exemplar i pocket enbart i Sverige.

I sin nya bok Manuskriptet från Accra förflyttas läsaren tillbaka till Jerusalem år 1099. Stadens invånare förbereder sig på en invasion av korsfararna. Då samlar en grekisk man, Kopten, invånarna på den plats där Pontius Pilatus avgjorde Jesus öde. Åhörarna är kristna, judar och muslimer och förväntar sig ett tal som ska förbereda dem på den kommande kampen. Men de får höra någonting helt annat.

I Manuskriptet från Accra fokuserar Paulo Coelho på ordets makt och dess förmåga att förena människor med olika bakgrund. Boken har klättrat på bestseller-listorna i Brasilien, Bulgarien, Italien, Nederländerna och Turkiet. Hans böcker handlar mycket om att ta ansvar för sitt eget liv och våga följa sina drömmar.

Paulo Coelho har själv bittra erfarenheter av att i unga år vilja gå sin egen väg. Han fick inget stöd från sin familj när han ville bli författare. Han stämplades som mentalsjuk.

- Mina föräldrar tänkte "han är galen, han vill bli författare". Min familj är en klassisk konservativ familj och de kunde inte ha det här svarta fåret som ville bli författare. Så de satte mig på ett mentalsjukhus efter att med alla medel ha försökt kontrollera mig, berättar Paulo Coelho i en exklusiv intervju med SVT:s Babel den 11 november i år.
Se intervjun här

 

 

Titel: Manuskriptet från Accra
Författare:
Paulo Coelho
Översättare:
Örjan Sjögren
Originaltitel: Manuscito encontrado em Accra
ISBN: 9789170283512
Recensionsdag: 2013-01-09

 

Mer om Paulo Coelho: www.paulocoelho.com | blog: http://paulocoelhoblog.com
twitter: http://twitter.com/paulocoelho | facebook: www.facebook.com/paulocoelho

 

För recensionsex och pressfrågor, kontakta Bazar Förlag, Sverige
Press- och PR-ansvarig Ulla Tillgren +46(0)70880853, ulla.tillgren(at)telia.com

Se vårens böcker här

Länkar till böcker
Manuskriptet från Accra
Länkar till författare
Paulo Coelho
Print