Bazar books

Alkemisten förändrade mitt liv

Publicerad: 0001-01-01

"Kodjo Akolor är en etablerad programledare och komiker. Han har klarat av livets svårigheter genom att skämta.: En dag satt han som vanligt i spärren och hade ingenting att läsa. När han på rasten köpte Alkemisten av Paulo Coelho trodde han att det var en fantasybok men det visade sig snart att han skaffat en roman om att följa sina drömmar.  När jag läste den fattade jag plötsligt. Det är jag själv som skapar mina egna förutsättningar. Jag kan inte gå omkring och snacka om att jag vill bli komiker eller skådis och sedan inte göra någonting. Ytterligare en person hade insett samma sak: Kodjos flickvän. Hon var less på hans slappa inställning. - Sitt inte bara där och prata, ta tag i det då. Och ring inte mig förrän du har gjort det. Så sa hon. Där och då tog livet en viktig vändning. Kodjo anmälde sig till en standupkurs i Svalöv i Skåne. Här fick han lära sig grunderna i ståuppkomik. Vad en set-up är, hur man bygger upp för en punchline. Långsamt började han förstå skillnaden på den roliga killen på festen och en riktig komiker."
Göteborgsposten


Länkar till böcker
Alkemisten
Print