Bazar books

Poetisk skröna av Cecilia Samartin

Publicerad: 2013-07-29

«En annan poetisk skröna som kan passa är "Señor Peregrino" av Cecilia Samartin. Berättelsen kretsar kring Jamilet, en mexikansk flicka som tar sig illigalt till sin moster i USA. Hon får jobb på ett mentalsjukhus där hon ska vårda en ilsken särling - Don Peregrino. Han lovar att inte avslöja att hon befinner sig olagligt i landet om hon lyssnar till hans berättelse om sin pilgrimsvandring på Santiago de Compostela. (........) det är det goda berättandet som är ledstjärnan - allt i Maria Gripes anda av vad är verkligt, vad är fantasi och vem är egentligen vem?»

Läs mer: http://www.jonkopingsposten.se/kultur/drama-dramaqueens#.UddTIfn0Flw

Länkar till böcker
Señor Peregrino
Länkar till författare
Cecilia Samartin
Print