Bazar books

Mord och tulpaner

Publicerad: 0001-01-01

"Tulpanviruset andas lite lätt av Dan Browns Da Vinci koden, här har vi samma lyckade mix av konst och kulturhistoria, religion och vetenskap, filosoferande och spänning - och brutala mord. Men Daniëlle Hermans gör sin egen grej. Hon bygger på verkliga händelser runt den stora tulpanbubblan i Holland - en tid då holländsk blomsterodling och holländsk konst stod på sin topp. Den ekonomiska kraschen, orsakad av spekulation på tulpanlökar (IT bubblan innan IT bubblan, så att säga), var den första av sitt slag i historien. (…) Det skulle inte vara förvånansvärt om Tulpanviruset snart blir film - filmrättigheterna är redan sålda." Belinda Graham, Tidningen Kulturen

http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/litteratur/litteraturkritik/16036-litteratur-danielle-hermans-tulpanviruset

 

 

Länkar till böcker
Tulpanviruset
Print