Bazar books

Förfärlig, fasansfull och fantastisk

Publicerad: 2013-11-08

"Den här historian har allt. Den är full av värme och det är med kärlek författaren målar upp bilden av föräldrarna. Samtidigt som hon inte skyr något och kan vara väldigt rak och ärlig för att inte säga obarmhärtighet i sin framställning. Det är såväl en förfärlig historia och emellanåt alldeles underbar. Du får höra historien om när pappan ger barnen stjärnor i julklapp, vilket är både en vacker och sorglig bild. Du får höra hur han ritar på ett glasslott som han en dag ska bygga till familjen, men hur hålet där huset ska byggas snart blir en stor soptunna. Du får också höra hur barnen letar något ätbart i skolans sopkärl, stjäl mat i vänners kylskåp och får ligga under en presenning för att undkomma det läckande taket. Men inte minst du får veta hur de kunde överleva." 

Bloggen Litteraturkvalster & småtankar.

Läs hela recensionen här: http://litteraturkvalster.wordpress.com/2013/09/25/forfarlig-fasansfull-och-fantastisk/

Länkar till böcker
Glasslottet
Länkar till författare
Jeannette Walls
Print