Bazar books

Skoltidningen Åby News har hittat Blomsterspråket!

Publicerad: 2016-01-16
Skoltidningen Åby News har hittat Blomsterspråket!

Otroligt roligt när en av våra tidigare böcker får uppmärksamhet, och här av skoltidningen Åby News!

Såhär skriver de:
"Denna boken heter Blomsterspråket och är skriven av Vanessa Diffenbaugh. Den släpptes 2012 och handlar väldigt mycket om blommor och hur man kan förmedla tankar och känslor med dem med hjälp av karaktärerna i boken. Denna boken handlar om Victoria Jones. Hon har varit föräldralös sen hon föddes och har flyttat runt till olika fosterfamiljer under hela hennes barndom. När hon fyller 18 så får hon inte bo kvar på grupphemmet längre och hamnar ute på gatan där hon måste försöka klara sig själv. Det enda hon har med sig är en massa blommor, och en kunskap om deras viktorianska språk. Den sista fostermamman hon hade var den enda som hade brytt sig om henne och det var hon som lärde henne den viktorianska blomsterspråket. Det har hon haft med sig ända sen dess. Men Victoria lyckas få jobb i en blomsterbutik, och samtidigt träffar hon någon på blomstermarknaden som också kan samma blomsterspråk som henne. Hon inser tillslut att det är någon från hennes förflutna som kallas Grant och kärlek börjar komma fram mellan dem när de träffas oftare och oftare.

Huvudpersonen i boken är Victoria Jones. Hon har haft en väldigt svår barndom med usla barnhem och elaka fosterföräldrar, därför vill hon hålla sig borta från människor så mycket hon kan och vara helt ensam. Hon tror inte på att hon kan leva ett vanligt liv och bli lycklig. Victoria är den som utvecklas som mest i boken och när hon får jobb som florist och träffar Grant så börjar hon undra om hon kanske ändå kan bli lycklig. Hon har alltid använt blomsterspråket för att uttrycka sig om sorg, misstänksamhet och ensamhet, men på hennes nya jobb måste hon använda sig av de blommorna som representerar kärlek och familj. Under bokens gång så får man även veta om det som hon har gått igenom och hur hon spenderade sin tid hos sin sista fostermamma.

Boken utspelar sig i nutida San fransisco, för det mesta ute på landet. Författaren beskriver det som händer runtomkring och omgivningen detaljerat, men inte för detaljerat så det blir inte jobbigt. Författaren har ett citat som förmedlar deras budskap i boken. "Alla kan växa och bli något vackert".

Jag tyckte om boken. Den hade en väldigt fin budskap och jag tyckte själv att det var intressant att lära sig lite om blomsterspråket de använde, i slutet på boken så visar de vad alla blommor har för betydelse i den viktorianska blomsterspråket. Tyvärr så tror jag nog inte det är en bok som alla kommer gilla. Har man intresse för blommor och språk så kommer man säkert gilla den, eller om man helt enkelt bara gillar romaner. Men den är skriven för tonåringar och även om det inte är din typ så tycker jag att den är värd att läsa för huvudpersonens utveckling."

Här finns länken till sidan: http://www.skolnytt.se/klippan/abynews/recension-av-blomsterspraket

Länkar till böcker
Blomsterspråket
Länkar till författare
Vanessa Diffenbaugh
Print