Bazar books
Azincourt

Bernard Cornwell

Azincourt

Författare: Bernard Cornwell
Översättare: Leif Jacobsen
Originaltitel: Azincourt
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170282935
Recensionsdatum: 2012-02-01
Bindning: Inbunden

Efter Bernard Cornwells populära vikingaserie om Uhtred kommer nu den fristående romanen Azincourt som utspelar sig i 1400-talets England.

Mer än 200 000 sålda exemplar bara i England!

Efter Bernard Cornwells populära vikingaserie om Uhtred kommer nu den fristående romanen Azincourt som utspelar sig i 1400-talets England.

Slaget vid Azincourt är kanske ett av de mest kända i Englands historia. Slaget utkämpades mellan den lilla, svaga och sjuka engelska armèn som besegrade den franska armén, överlägsen i både antal och styrka.

Unge Nicholas Hook är plågad av sitt förflutna, han är förföljd för det som han har misslyckats med att göra och förvisad för det som han har gjort. Han drivs iväg för att arbeta som lejd skytt i Frankrike. Där finner han kärlek till två saker, till sin instinkt i krig och till en flicka i nöd. De överlever massakern vid Soissons men blir tvungna att lämna Frankrike för England. Att åka fast där innebär för honom en säker död. När det istället är kung Henrik V i
egen person som upptäcker honom blir han återigen beordrad ut i kriget. Den stolta engelska armén har försvagats efter de stora fälttågen så nu är det upp till bågskyttarna att försvara nationen.

Slaget vid Azincourt var den första segern på ett slagfält vunnen med pilbåge. En berättelse som William Shakespeare skrivit om i Henrik V. Bernard Cornwell lyckas här beskriva hur lerigt, smutsigt och blodigt slaget vi Azincourt var med en känsla som ger läsaren en inblick i hur det var att strida på 1400-talet under Henrik V.

”Cornwells berättelse är mästerlig och ytterst väl efterforskad.” Observer

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Bernard Cornwell har också skrivit

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell föddes i London 1944. Med 20 miljoner sålda böcker är han en av världens mest sålda historiska romanförfattare.

Visa författarpresentation