Bazar books
Barfotadrottningen

Ildefonso Falcones

Barfotadrottningen

Författare: Ildefonso Falcones
Översättare: Elisabeth Helms
Originaltitel: La reina descalza
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170283789
Recensionsdatum: 2014-04-30
Bindning: Inbunden

Ildefonso Falcones roman Katedralen vid havet blev en världssuccé. I sin nya breda och myllrande roman Barfotadrottningen tar han med oss till Spanien år 1748.

Flamencon är baserad på smärta. Jag vill berätta om hur den uppstod, hur flamencons själ föddes, men först och främst är detta en sång till friheten. – Ildefonso Falcones


Den kubanska före detta slavinnan Caridad anländer till Cádiz, Spanien. Hennes herre är död och hon är fri. Men vad ska hon använda sin frihet till? En ensam svart kvinna i ett främmande land, utan andra ägodelar än kläderna på kroppen, en gammal stråhatt och en makalös sångröst. 
    Musiken för henne till Sevillas utkanter där hon finner ett hem hos de förföljda, men stolta, romska klanerna. Tillsammans med den unga kvinnan Milagros banar hon väg mot de fina salongerna. Med hjälp av sången och flamencon, och en obändig vilja, kämpar de två kvinnorna för ett värdigt liv, ett liv där de vågar älska och tro på framtiden. 


"Barfotadrottningen är en roman som sjuder av liv." – bokbloggen Bibliophilia


"Det här är en superb läsupplevelse." – bokbloggen Fantastiska Berättelser


"Framkallar både tid och rum på ett kraftfullt sätt." – Publishers Weekly


"Mäktig... Exalterande... [Denna] mångfacetterade beskrivning av romernas liv och dödlighet är levande och minnesvärd." – Booklist


"Falcones levande porträtt av romsk kultur - stolt, omoralisk och ohämmat sensuell i tydlig kontrast mot den puritanska spanska katolicismen - upprätthåller läsarens intresse genom berättelsens många vindlingar... Färgsprakande... [med] en explosionsartad upplösning."
– Kirkus Reviews


 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Ildefonso Falcones har också skrivit

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones

Spanjoren ILDEFONSO FALCONES är författare och advokat, bosatt i Barcelona.

Visa författarpresentation