Bazar books
De åttas hemlighet

Katherine Neville

De åttas hemlighet

Författare: Katherine Neville
Översättare: Sune Karlsson
Originaltitel: The Eight
Genre: -
ISBN: 9789170282645
Recensionsdatum: 2011-05-15
Bindning: Inbunden

New York 1972. Catherine Velis är dataexpert på en stor revisionsfirma. Inför ett uppdrag i Algeriet får hon ett mystiskt erbjudande från en antikhandlare: hans anonyma klient försöker samla ihop pjäserna till ett urgammalt schackspel, vilka tros finnas i Algeriet. Om Cat lyckas hämta hem dem väntar en generös belöning.
Södra Frankrike 1789. Frankrike står i revolutionär brand, och två unga noviser – Mireille de Rémy och hennes kusin Valentine – brinner av upprorslusta och drömmer om att få lämna den strikta tillvaron i Montglaneklostret. Snart ser de sin chans. Djupt begravda i klostret finns pjäserna till ett schackspel som en gång varit i Karl den stores ägo. Den som har alla pjäser kan dechiffrera en formel som ger tillgång till obegränsad makt. För att spelet inte ska missbrukas måste pjäserna spridas över hela världen.

Orädda hjältinnor, diaboliska skurkar och förbryllande matematiska formler är några av ingredienserna i denna snillrikt konstruerade äventyrsroman. Katherine Neville ändrar djärvt historiens förlopp i en fascinerande intrig som innefattar spionage, mord, alkemi – och en gåta som tycks vara nyckeln till hela den västerländska mystiken. En efterlängtad nyutgåva av succéromanen från 1988.

”Snillrik, originell och gripande. Förutbestämd att bli en kultklassiker.”
Publishers Week

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Katherine Neville

Katherine Neville

Kathrine Neville föddes i St. Louise 4 april, 1945. (De som har läst De åtta förstår hur viktigt datumet är.) Som dataexpert har hon bland annat arbetat för IBM, OPEC och börsen i New York, och som sin hjältinna Catherine Velis har hon satt upp ett datasystem för den algeriska regeringen.

Visa författarpresentation