Bazar books
De fyra och han som gör allt värre

Hans F Follestad

De fyra och han som gör allt värre

Författare: Hans F Follestad
Översättare: Ulf Gyllenhak
Originaltitel: De Fire og Han Som Gjör Galt Verre - Begynnelsen
Genre: -
ISBN: 9789170281068
Recensionsdatum: 2007-09-24
Bindning: Inbunden

Fyra kamrater ser fram mot att hänga på stranden hela sommaren bada, ragga tjejer, röka och dricka tills de stupar. Men dessvärre uppsöks de av några mystiska män som ber dem att rädda världen, snabbast möjligt.Huvudpersonerna i denna norska fantasyroman är inte som andra människor. Faktum är att de inte är människor alls, utan djur. Illern Bambo, pandan Hutte, tvättbjörnen Peppar och älgen Salt lever helt vanliga tonårsliv med allt vad det innebär.

Samarbetsviljan är därför inte alltför stor när de mystiska männen, som kallar sig dromer, försöker rycka upp gänget ur deras idylliska tillvaro. Men innan de hinner förstå det själva är de på väg till Nepal och Himmelstemplet i Ankh Mapur. Där tar handlingen fart på allvar i denna första del i fantasytrilogin om de fyra ovanliga vännerna och sköldpaddan Jesper, som går dem alla på nerverna.De fyra och han som gör allt värre är en stor succé i Norge, och de två första böckerna i trilogin belönades båda med Norcon-priset.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Hans F Follestad

Hans F Follestad

Follestads fantasytrilogi för ungdomar och vuxna har blivit utvald att vara med i ett projekt som ska inspirera ungdomar till att läsa.

Visa författarpresentation