Bazar books
De stummas brödraskap

Julia Navarro

De stummas brödraskap

Författare: Julia Navarro
Översättare: Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel: La hermandad de la Sábana Santa
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170280399
Recensionsdatum: 2006-08-17
Bindning: Inbunden

Spansk spänningsroman med rötter i historien om Jesu liksvepning

Efter en brand i katedralen i Turin, där Jesu liksvepning förvaras, hittas en man som omkommit i lågorna, en man utan tunga. Katedralen har flera gånger tidigare utsatts för angrepp, och ännu en man med bortskuren tunga sitter i fängelse men kan inte eller vill inte kommunicera med någon.

Polisens konstavdelning misstänker att det är den heliga linneduken förövarna är ute efter. Med konstrotelns chef Marco Valoni och den skarpsinniga och vackra historikern Sofia Galloni i spetsen, tar en spännande utredning fart för att lösa en gåta som sträcker sig ända tillbaka till Jesu tid.

Under utredningens gång visar det sig att det är många starka krafter inblandade i svepningens historia, från forntidens kungar, kejsare och tempelriddare till dagens mäktiga finansmän, präster och kulturpersonligheter. Och allteftersom den rafflande upplösningen närmar sig, uppdagas en fascinerande resa från det förflutna till nutiden och det oväntade sambandet mellan de två.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Julia Navarro

Julia Navarro

Julia Navarro är journalist och har en veckokolumn publicerad i över femtio tidningar där hon analyserar spansk och internationell politik. Hon har dessutom skrivit ett flertal politiska böcker.

Visa författarpresentation