Bazar books
Jag dödar

Giorgio Faletti

Jag dödar

Författare: Giorgio Faletti
Översättare: Helena Monti
Originaltitel: Io Uccido
Genre: Deckare thriller
ISBN: 9789170281631
Recensionsdatum: 2008-03-27
Bindning: Pocket

I Monte Carlo, staden för de rika och berömda, mottar radioprataren Jean-Loup Verdier ett nattligt telefonsamtal i direktsändning från en ensam lyssnare.

"Jag får aldrig sova eftersom det onda aldrig sover."

"Och vad gör du för att lindra det onda?" frågar Jean-Loup.

"Jag dödar."

Samma natt hittas Formel 1-föraren Jochen Welder och hans berömda flickvän, proffsschackspelaren Arijane Parker, brutalt mördade och flådda. Enda spåret är mördarens budskap i blod: Jag dödar.

Det står klart att en iskall mördare går lös.

Polisutredningen leds av kommissarie Nicolas Hulot vars gamla vän, FBI-agenten Frank Ottobre, är på besök i Monte Carlo för att försöka komma över sin hustrus död. Även han sugs snart in i den makabra jakten. Skräcken sprider sig bland Monacos rika innefolk när mördaren än en gång ringer radiostationen och annonserar ett nytt dåd. Gåtorna är många. Vad driver mördaren? Varför flår han sina offer? Vem är han?

Recensioner:

"Det är lika bra att säga det på en gång. Detta är en av de mest spännande kriminalromaner som jag har läst. Den består av cirka 640 sidor sträckläsning. Andra böcker som kommer upp i samma klass eller högre är Da Vincikoden av Dan Brown och Kanonerna på Navarone av Alistair MacLean. [...] Boken Jag dödar av Giorgio Faletti som är utgiven på Bazar Förlag AB, är en strålande debut. Nu väntar jag förstås på att Faletti skall få till ytterligare bra kriminalromaner. Men det blir svårt att slå det här."

Kjell Guy, Gotlands Allehanda

"En ruskigt spännande kriminalroman, välskriven och effektivt berättad. En bok som gjord för sträckläsning i hängmattan, kanske när Stieg Larssons senaste redan är avklarad."

Sara Schüldt, Folkbladet

”Jag dödar är ändlöst spännande med hög fart och noggrann efterforskning. Faletti förtjänar en stor ros för det finurliga och uttänkta sättet som trådar läggs ut och nystas upp på.”

Hans H. Skei, Aftenposten

”Ett finurligt mysterium och en utstuderad, innehållsrik handling med överraskningar nog för ett helt författarskap, en färgrik skildring av jetset huvudstaden Monte Carlo och en delikat beskrivning av förhållandet mellan en berömd radiopratare och en förståndshandikappad assistent med musik på hjärnan.”

Rune Larstuvold, Drammens Tidendev

"Italiens mest framgångsrika roman genom tiderna. Med rätta!"

My Life

"Man blir upprynd av Giorgio Falettis debut. Spänning från första till sista sidan, en topprestation."

www.titel-forum.de

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Giorgio Faletti har också skrivit

Giorgio Faletti

Giorgio Faletti

Giorgio Faletti Han är en av Italiens mest säljande deckarförfattare.

Visa författarpresentation