Bazar books
Månsystern

Lucinda Riley

Månsystern

Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Andersson
Originaltitel: The Moon Sister
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170285417
Recensionsdatum: 2019-10-15
Bindning: Inbunden

Månsystern - Tiggys berättelse - tar oss till från de skotska vidderna till Sacromonte och de romska grottorna. 

Tiggy arbetar som djurskötare och verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att lyckas läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det ensligt belägna skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie, godsets Laird. 


Chilly, den urgamle romen som bott på godset så länge någon kan minnas, berättar för henne att hon härstammar från de magnifika romska grottorna utanför Sacromonte och att det sedan länge har förutspåtts att han är den som ska föra hem henne dit. Dessutom bekräftar han att hon bär på en gåva, en helandets förmåga, nedärvd sedan generationer tillbaka. 


1912, en stjärnklar natt, föds i grottorna en flicka vid namn Lucía. Hon ska bli La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. Men livet som resande är svårt och mamma María ser bekymrat hur dottern, med sin starka vilja och makalösa talang, slår in på en farlig väg ...   


För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inkluderat den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com


På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken, såsom vita kronhjortar, Alladale Estate, grottorna i Sacromonte och Carmen Amaya. 


 


 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Lucinda Riley har också skrivit

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Irländska författaren Lucinda Riley har sålt över 15 miljoner böcker över hela världen!

Visa författarpresentation