Bazar books
Myteriet på Bounty

John Boyne

Myteriet på Bounty

Författare: John Boyne
Översättare: Thomas Grundberg, Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: Mutiny at the Bounty
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170282805
Recensionsdatum: 2012-09-06
Bindning: Inbunden

En uppfriskande och spännande nytolkning av klassikern Myteriet på Bounty från författaren till bestsellern Pojken i randig pyjamas.

Fjortonåringen John Jackob Turnstile grips för ficktjuveri och ska kastas i fängelse. Helt oväntat får han en livlina, ett erbjudande om att gå till sjöss. John kan ingenting om sjömansskap, men tänker att vad som helst måste vara bättre än fängelset och han tackar ja.

Skeppets namn är «Bounty», kaptenen ombord heter William Bligh och de tar ut kurs mot Tahiti. Turnstiles uppgift är att vara kapten Blighs peronliga betjänt. Föga anar han att det är det minsta han är och att han genom att sluta en pakt med djävulen riskerar sitt liv ...

Myteriet mot kapten Bligh är en välkänd historia, avhandlad i många romaner, filmer och fackböcker. Det nya och spännande med John Boynes roman är att han lyfter fram den unge Turnstile, en charmerande och naiv berättare som utvecklas från listig gatpojke till en ansvarsfull och ambitiös ung man på resa.

"Förstklassigt berättad historia." - The Mirror

”Historieberättande när det är som bäst. Kan jämföras med William Goldings Flugornas herre.”
The Independent, UK

”En enastående och fängslande berättelse.”
The Irish Times

”Boyne är en mästerlig berättare. Han skapar en underbar atmosfär och levererar en fantastisk historia.”
The Irish Independent

”John Boynes sätt att skildra händelsen genom en uppassares ögon är spännande och boken handlar mycket om fartygschefen som person. Helt andra sidor av denne man framkommer här. Samtidigt visar berättelsen hur en ung pojke som aldrig varit till sjöss tidigare kan vänja sig vid detta liv, tycka om det mogna som person under den långa sjöresan.”
Jarl Börjesson, bloggen Bokparet

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


John Boyne har också skrivit

John Boyne

John Boyne

JOHN BOYNE föddes på Irland 1971. Han studerade Literaturventeskap på Trinity University i Dublin, och kreativt skrivande vid University of East Anglia, Norwich, där han tilldelades the Curtis Brown prize. Han har publicerat åtta romaner och hans största succé har hittills varit ungdomsboken Pojken i randig pyjamas en internationell succé och har sålt i fem miljoner exemplar världen över. Boken har även filmatiserats och vunnit en mängd internationella priser både som bok och film. Den befann...

Visa författarpresentation