Bazar books
Ögat som ser

Giorgio Faletti

Ögat som ser

Författare: Giorgio Faletti
Översättare: Helena Monti
Originaltitel: Nivente de vero tranne gli occhi
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170282171
Recensionsdatum: 2010-03-09
Bindning: Pocket

Om Jag dödar, föregångaren till Ögat som ser.

"Det är lika bra att säga det på en gång. Detta är en av de mest spännande kriminalromaner som jag har läst. Den består av cirka 640 sidor sträckläsning. Andra böcker som kommer upp i samma klass eller högre är Da Vincikoden av Dan Brown och Kanonerna på Navarone av Alistair MacLean. [...] Boken Jag dödar av Giorgio Faletti som är utgiven på Bazar Förlag AB, är en strålande debut. Nu väntar jag förstås på att Faletti skall få till ytterligare bra kriminalromaner. Men det blir svårt att slå det här."

Kjell Guy, Gotlands Allehanda

New York skakas av ett brutalt mord. Borgmästarens son hittas mördad, och den före detta chefen vid New York-polisen blir indragen i utredningen.

De groteska ställningarna som offren placerats i för tankarna till seriefiguren Snobben och snart mördas ännu ett rikemansbarn. Polisen famlar i blindo. Vilket samband har offren? Och vad har de med Snobben att göra? Samtidigt vaknar den italiensk-amerikanska kommissarien Maureen Martini upp blind på ett sjukhus i Rom, efter sitt livs mardröm. En komplicerad ögonoperation ger henne synen tillbaka, men oförklarliga och fruktansvärda bilder börjar dyka upp på näthinnan. Vartefter inser Maureen att hon sitter på ovärderlig information om morden i New York. Tillsammans med Jordan tar Maureen upp den farliga jakten på en galen mördare en jakt som bland annat för dem till det prestigefyllda Vassar College och New Yorks affärselit. Och plötsligt dyker den vackra Lysa upp. En mystisk kvinna med en mörk, mörk hemlighet

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Giorgio Faletti har också skrivit

Giorgio Faletti

Giorgio Faletti

Giorgio Faletti Han är en av Italiens mest säljande deckarförfattare.

Visa författarpresentation