Bazar books
Señor Peregrino

Cecilia Samartin

Señor Peregrino

Författare: Cecilia Samartin
Översättare: Maria Cederroth, Lasse Lindström
Originaltitel: Tarnished Beauty
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170282126
Recensionsdatum: 2010-03-18
Bindning: Inbunden

Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet: från ryggen ner till benen vrider sig ett ohyggligt eldsmärke som att hon har blivit gripen av djävulens hand.

Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet: från ryggen ner till benen vrider sig ett ohyggligt eldsmärke som att hon har blivit gripen av djävulens hand.


Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse. När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken. Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet. 

... inspirerande och vacker. Än en gång en bok som talar om för dig att det är rätt att lyssna till ditt hjärta och bejaka livet ur en magisk synvinkel!
Bokhandeln i Osby

... den här boken är verkligen en härlig roman som jag kan rekommendera till alla kunder. Samma härliga spänning som i Katedralen vid havet.
Bok & Co, Lerum


 


 

Det finns 2 kommentarer till denna bok

Christa Olsson 2012-09-05 Rapportera
ChO Jag tycker att det är lite för mycket damtidningsnovellstil över hela boken. Går inte att jämföra med Paulo Coelhos böcker! Detta kan inte översättarna klandras för, men att inte ha koll på engelska/amerikanska miles och svenska mil är oprofessionellt! Sällskapet, som är på väg till Santiago de Compostela går definitivt inte "mil efter mil efter mil" på en dag!
Bokmal73 2012-05-10 Rapportera
Señor Peregrino” är en varm roman med tron på det goda. Jamilet är en försiktig ung kvinna med en tuff start i livet som tror gott om alla. På de första 36 sidorna i boken hinner Jamilet födas, börja skolan, tonårstid och hennes moder avlider. Trots sin snabba frammarsch i början av boken kan jag inte annat än säga; läs och njut! http://bokmal73.wordpress.com/2012/05/07/senor-peregrin…cilia-samartin/

Skriv ett inlägg


Cecilia Samartin har också skrivit

Cecilia Samartin

Cecilia Samartin

Kubanskfödda Cecilia Samartin har sålt en miljon böcker bara i Norge och har passerat både Stieg Larsson och Dan Brown på bästsäljarlistorna.

Visa författarpresentation