Bazar books
Ung i ghettot

David Safier

Ung i ghettot

Författare: David Safier
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: 28 Tages Lang
Genre: Utländsk skönlitteratur
ISBN: 9789170284281
Recensionsdatum: 2015-09-16
Bindning: Inbunden

28 dagar.
För att leva ett helt liv.
För att finna kärleken.
För att bli en legend. 

Kära läsare,
Denna bok är till mina barn, men på ett sätt även till mina morföräldrar, varav en dog i Buchenwald och den andra i Lodz-ghettot. Målet med boken är att bygga en bro mellan generationerna. Jag hoppas också kunna nå människor som vanligtvis inte skulle läsa en bok om Förintelsen. Det är därför Ung i ghettot använder sig av formatet spänningsroman. Oavsett vidrigheterna som hände vill jag ändå att människor ska vilja läsa boken.
Men framför allt är Ung i ghettot en bok som inte bara handlar om det förflutna, utan även om oss. Och dessa eviga, universella frågor som vi alla brottas med: Vad skulle du göra för att överleva? Skulle du offra ditt liv för andra eller offra andra för att rädda ditt liv? I korthet: vilken slags människa vill du vara?
– David Safier 


16-åriga Mira smugglar mat för att hon och hennes familj ska överleva ghettot i Warszawa. När hon får veta att ghettots alla invånare ska skickas till koncentrationslägren för utrotning ansluter hon sig till motståndsrörelsen. Tillsammans lyckas de stå emot SS-styrkorna längre än förväntat. Mycket längre. I hela 28 dagar. 


28 dagar för att leva ett helt liv.
28 dagar för att bli en legend. 


 


 

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


David Safier har också skrivit

David Safier

David Safier

DAVID SAFIER är manusförfattare till en rad populära och prisbelönta tyska teveserier, däribland ”Berlin Berlin” som vann en Emmy.  

Visa författarpresentation