Bazar books
Vändpunkter - människor som vågat möta livet

Agneta Sjödin

Vändpunkter - människor som vågat möta livet

Författare: Agneta Sjödin
Översättare: -
Originaltitel: -
Genre: Svensk skönlitteratur
ISBN: 9789170281785
Recensionsdatum: 2008-08-27
Bindning: Pocket

I Vändpunkter får vi möta 26 olika människor som delar med sig av sina erfarenheter och vad det var som ledde fram till en vändpunkt i deras liv. Det är 26 vitt skilda människoöden som får komma till tals, kvinnor och män, unga och gamla, okända människor och kända människor, alla har de något att berätta som vi alla kan dra lärdom och låta oss inspireras av.

Vi får träffa Mia som tagit sig ur ett mångårigt narkotikamissbruk, Ricardo som växte upp inom Jehovas Vittnen, och fick lämna allt bakom sig när han insåg att han var bög, Josefin som drabbades av en depression och kastade sig framför ett tunnelbanetåg. Vi får också möta Anders som efter år av tung kriminalitet sadlade om och startade ett center för sorgebearbetning. Läkaren Kristina Doctare berättar om hur hon konverterade till katolicismen och racerföraren Kenny Bräck berättar om hur hans svåra olycka förändrat hans liv. Gul & Blås grundare Lars Knutsson berättar om hur läkarna för tio år sedan gav honom ett år kvar att leva och hur han vände sin sjukdom till något positivt och övervann den. Agneta berättar också själv hur hon nådde fram till sin vändpunkt för fem år sedan och hur den har påverkat hennes liv sedan dess.

Vändpunkter är en bok som riktar sig till alla som någon gång satt sig ner och funderat över sitt liv och ställt sig frågorna: Vem är jag? Är jag lycklig? Vad vill jag egentligen?

I Vändpunkter kan läsaren själv hämta mod och kraft att bygga sin egen lycka.

Agneta Sjödin föddes 1967 i Hudiksvall och har de senaste 14 åren varit en älskad och uppskattad gäst i varje svenskt vardagsrum genom sitt jobb på TV4. Vi har bland annat sett henne i Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Småstjärnorna, Faddergalan, Agnetas nyårskarameller. Hon har även gjort uppmärksammade intervjuer med bland andra Depak Chopra och Paulo Coelho och serien Saknad, där hon sammanförde människor som på ett eller annat sätt förlorat varandra. Arbetet med de längre intervjuerna och Saknad ledde så småningom in på tankar om att göra en intervjubok där vanliga människor får komma till tals och dela med sig av sina erfarenheter och berätta om sina vändpunkter.

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Agneta Sjödin har också skrivit

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin – folkkär och älskad programledare i TV4. Debuterade 2005 med boken Vändpunkter.

Visa författarpresentation