Bazar books
Virus

Paul McEuen

Virus

Författare: Paul McEuen
Översättare: Jan Järnebrand
Originaltitel: Spiral
Genre: Deckare thriller
ISBN: 9789170282881
Recensionsdatum: 2013-06-26
Bindning: Inbunden

En dödlig hemlighet
Ett biologiskt vapen
En värld på randen till undergång

STILLA HAVET, 1946
Löjtnant Liam Connor i den brittiska armén är expert på biologisk krigsföring, och placerad i den amerikanska marinen för att bistå vid ett väntat angrepp. En japansk ubåt är i färd med att sprida världens första biologiska supervapen ut över det amerikanska fastlandet.
Det tragiska beslutet tas om att använda världens fjärde atomvapen för att utradera alla spår efter supervapnet.NEW YORK, NUTID
Connor är nu en världsberömd Nobelpristagare som arbetar med de mest utmanande sidor av nanoteknologin. Han har hoppats att det biologiska vapnet aldrig ska dyka upp igen, men nu är det här, farligare en någonsin.
Med dagens teknologiska utveckling kommer vapnet att vara omöjligt att hejda, och det är bara Connor som har nyckeln till att stoppa det. Något som betyder att han svävar i livsfara, och att världen är på väg mot sin undergång.

«Den hypermoderna vetenskapen och den apokalyptiska bakgrunden driver berättelsen framåt och de älskvärda karaktärerna och deras utmaningar står för en känslosam intensitet och gör denna tankeväckande thriller så lätt att läsa.»
Publishers Weekly

Det finns 0 kommentarer till denna bok

Det finns ännu ej några kommentarer tioll denna bok, var först med att kommentera.

Skriv ett inlägg


Paul McEuen

Paul McEuen

Paul McEuen är professor i fysik vid det anrika amerikanska Cornell-universitetet i staten New York. Han är mångfaldigt prisbelönt forskare inom nanoteknologi och medlem av den amerikanska motsvarigheten till Vetenskapsakademien, The National Academy of Sciences. Paul McEuden har varit teknisk rådgivare åt bland annat CIA, Intel och Harvard-universitetet.

Visa författarpresentation