fbpx
Ilaria Tuti

Blommor över helvetet

En Teresa Battaglia thriller

En idyllisk by i Alperna. En synd som gått i arv. En ondska som lurar i skogen.

I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.

Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.

Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende – sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.

Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.

”Kuslig och suggestiv” – The Guardian

” … en mycket bra bok som är så mycket mer än en traditionell deckare.” – Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

”Ilaria Tutis rosade debutroman höjer sig över bulken i deckargenren, inte minst stilistiskt.” – Aftonbladet

”Det blir rejält skrämmande flera gånger, men perspektiven vrids också så att läsaren tvingas tänka.” – DN, Lotta Olsson

Bokfakta

Författare: Ilaria Tuti
Översättare: Helena Monti
Originaltitel: Fiori sopra l’inferno
Genre: Skönlitteratur
ISBN, inbunden: 9789170285257
Utgivningsdatum: 2019-07-22

Mediakontakt SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se