fbpx
Natasha Lester

Den franska fotografen

Kriget tog henne till Paris
Kärleken till en man och en liten flicka fick henne att stanna

Storslagen kärleksroman om en kvinnlig pionjär i andra världskrigets Frankrike.

Den franska fotografen är en roman om familjehemligheter, kärlek och mod. När Jessica May reser till det ockuperade Frankrike som kvinnlig fotograferande krigskorrespondent motarbetas hon av alla. Men mötet med kapten Dan Hallworth och en liten föräldralös flicka förändrar allt. Omgivna av krigets fasor utvecklar de en djup vänskap som ger Jess styrkan att fortsätta skildra krigets verklighet.

Sextio år senare får australiska D’Arcy Hallworth drömuppdraget att resa till ett franskt slott för att kurera en samling foton tagna av en berömd men bortglömd fotograf. Där tar hennes liv en helt ny vändning när hon får reda på hemligheter om sin mor som kommer att ändra allt hon trott sig veta om sin familj.

För Den franska fotografen tilldelades Natasha Lester 2020 års Goldsboro Books Historical Romantic Novel på RNA Awards.

”Lester ger liv åt modiga, starka kvinnor.” – Herald Sun

”En bok som trollband mig från sidan 1 till sista meningen: välskriven, vacker och helt underbar. En av de bästa böcker jag läst i den här genren. Jag är mållös! Jag hoppas innerligt att vi i framtiden får läsa mer från Natasha.”
– Bokbloggen Bokprataren

Bokfakta

Författare: Natasha Lester
Översättare: Johanna Svartström
Originaltitel: The French Photographer
Genre: Skönlitteratur
ISBN, inbunden: 9789170285462
Utgivningsdatum: 2020-04-08

Mediakontakt SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se

BOKCIRKELFRÅGOR

Läser din bokcirkel Den franska fotografen? Vi på Bazar Förlag har tagit fram frågor som vi tror är spännande att diskutera efter att ha läst boken. Klicka bara på länken nedan för att ta del av dem!

Bokcirkelfrågor_Den franska fotografen