fbpx
Nina George

Den lilla bistron i Bretagne

Lika charmig, frodig och livsbejakande som sin föregångare, Den lilla bokhandeln i Paris, som gjorde stor succé i Sverige med över 50 000 sålda exemplar!

Den tyska hemmafrun Marianne har varit gift i 41 år, men det var länge sedan det kärlekslösa och olyckliga äktenskapet gav henne någon glädje. En kväll under en kort semesterresa till Paris hoppar hon diskret och prydligt ner i floden Seine med en enda önskan: låt det äntligen ta slut. Men ödet vill annorlunda, hon räddas och vaknar upp på sjukhus.
Marianne flyr från Paris och hamnar av en slump i en liten by i Bretagne där hon välkomnas, trots att hon inte kan tala franska, av de färgstarka byborna. De inkluderar henne i gemenskapen och in i sina liv, och hon förundras över den naturliga lätthet med vilken de verkar leva, där små detaljer i vardagen får skapa njutning och eftertänksamhet.

I den franska solen, omgiven av saltstänkt havsluft, börjar Mariannes livsgnista sakta vakna till liv. Hon börjar minnas saker om sig själv hon för länge sedan glömt och inser att det aldrig är för sent att få en andra chans i livet. Men hur länge kan hon gömma sig från sitt gamla liv, och hur ska hon kunna förena de två?

Det enda negativa med den här boken är att den till sist tar slut. – Länstidningen Södertälje

Uppfriskande och välskriven. – Publishers Weekly

Bokfakta

Författare: Nina George
Översättare: Ulrika Junker Miranda
Originaltitel: Die Mondspielerin
Genre: Skönlitteratur
ISBN, pocket: 9789170285288
ISBN, inbunden: 9789170285066
Utgivningsdatum: 2018-05-07

Mediakontakt SCHYTTBERG PR:  jenny@schyttberg.se