fbpx
Cecilia Samartin

Drömhjärta

En av Cecilia Samartins mest älskade romaner!

Kusinerna Nora och Alicia lever ett bekymmerslöst liv på 1950-talets Kuba, två små flickor som möjligen oroar sig för om det kommer att bli regn på förmiddagen. Det är den vackra, blonda Alicia som är den drivande av de två, och den försiktigare Nora hänger glatt med.

Alicia har stora planer för deras framtid. Ibland ska de bli balettflickor på Copacabana, ibland tänker de ansluta sig till en cirkus och lära sig att gå på lina och rida på elefanter. Eller bygga en flotte och åka till New York.

När Fidel Castro tar makten på Kuba förändras deras liv för alltid. Nora och hennes familj bestämmer sig för att lämna Kuba, medan Alicias far tror på revolutionen och stannar kvar. I USA kämpar Nora med den amerikanska livsstilen, men fortsätter vara kuban i själ och hjärta. Hon släpper aldrig drömmen om sin barndoms Kuba. Alicias liv blir fattigt och hårt, på ett Kuba som inte har mycket gemensamt med Noras drömmar, ett land där varje dag är en kamp och där hungern driver människor till desperata handlingar.

Drömhjärta handlar om kärlek, om den vuxna kärleken mellan man och kvinna, och om två kvinnors kärlek till sitt land.

”En fantastisk familjehistoria.” – Vagabond

“Drömhjärta är en av de bästa böcker jag har läst” – Åsa Berg, Äppelvikens bokhandel

Bokfakta

Författare: Cecilia Samartin
Översättare: Torun Lidfeldt Bager
Originaltitel: Ghost Heart
Genre: Skönlitteratur
ISBN, pocket: 9789170281952
Recensionsdatum: 2012-03-01

Mediakontakt: Schyttberg PR: jenny@schyttberg.se