fbpx
Ildefonso Falcones

Jordens arvingar

Den fristående uppföljaren till Katedralen vid havet

Barcelona, 1387. Arnau Estanyol har blivit en gammal man, en förmögen och väl ansedd medborgare, och han ser fram emot en lugn ålderdom tillsammans med sitt livs kärlek, hustrun Mar. Under sina vingar har han tagit den föräldralöse Hugo, vars största dröm är att bli skeppsbyggare, och med Arnaus hjälp får den tolvårige pojken gå i lära på ett av stadens stora skeppsvarv.

En dag klämtar de tunga kyrkklockorna i Santa María de la Mar med bud om den gamle kungens död. Nya tider stundar för stadens medborgare och fiender från det förflutna ser med tronskiftet sin chans att ge igen för gamla oförrätter. Det tar inte många dagar under den nye regentens styre innan det får stora konsekvenser för alla – även för Arnau och Hugo.

Ildefonso Falcones tar oss återigen tillbaka till sitt medeltida Barcelona, vars miljöer han skildrar med stor skicklighet och detaljrikedom. Jordens arvingar, som är en fristående uppföljare till Katedralen vid havet, är en storslagen roman om kärlek och drömmar, om svek, missunnsamhet, makt och girighet, och om att finna hopp när allt tagits ifrån en.

Bokfakta

Författare: Ildefonso Falcones
Översättare: Johanna Svartström & Hanna Axén
Originaltitel: Los herederos de la tierra
Genre: Skönlitteratur
ISBN, inbunden: 9789170284977
ISBN, pocket: 9789170285493
Utgivningsdatum: 2019-04-10 (inb) 2020-04-15 (pocket)

Mediakontakt SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se