fbpx

Skogluft-effekten

Naturens kraft gör dig piggare, friskare och gladare

Forskarnas enkla och billiga sätt att få hälsosam luft inomhus – i den här boken lär du dig både hur du gör, och om vetenskapen bakom!

SKOGLUFT-EFFEKTEN handlar om några enkla, praktiska saker som ger ditt liv en ny dimension. Det enda du behöver är en växtvägg, några blomlådor, 20 plantor och rätt belysning. Ingen jord, ingen näring, ingen växtpassning. Allt du behöver göra är att vattna!

Dagens människor tillbringar 90 procent av sin tid inomhus, i en omgivning som starkt skiljer sig från vår ursprungliga livsmiljö. Den naturbrist vi kan uppleva ger ofta symptom som trötthet, huvudvärk, stress, irritationer i luftvägarna och hudproblem.

Forskningen har visat att de positiva effekter vi får från att vistas i naturen avtar strax efter att vi kommit inomhus. Genom att ta in naturen i hemmet förlänger vi dess kraft och uppnår långvariga effekter på hälsan: hemma, på jobbet, i skolan och andra offentliga miljöer.

Skogluft-effekten är en metod baserad på tjugo års banbrytande forskning från Nasa och universitetet i norska Ås. Receptet är enkelt: en växtvägg, snabbt monterad med äkta plantor och bra belysning, som hjälper oss att:

  • bli piggare och mer engagerade
  • få ökad koncentration
  • hantera stress bättre
  • öka vår produktivitet
  • bli friskare och få starkare immunförsvar
  • få bättre relationer

Bokfakta

Författare: Jørn Viumdal
Översättare: Anette Dieng
Originaltitel: Skogluft-effekten
Genre: Facktext
ISBN, inbunden: 9789170285332
Utgivningsdatum: 2019-04-04

Mediakontakt SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se