Pressbilder

Ange alltid fotografens namn i anslutning till bilden.

Nina George

Nina George föddes 1973 i Bielefeld, Tyskland. Sedan hon började sin karriär som frilansjournalist och författare 1992 har hon producerat över 25 böcker (romaner, deckare och faktaböcker) samt över 100 noveller och 600 krönikor. George har arbetat som kriminalreporter, krönikör och redaktör för ett antal publikationer såsom Hamburger Abendblatt och Die Welt, samt produktioner inom tv. Hon skriver även under tre olika alias, varav ett är ”Jean Bagnol” för en serie kriminalromaner som utspelar sig i Provence.

Under 2012 och 2013 tilldelades Nina George DeLiA och Glauser-Prize. Under 2013 fick hon sitt stora internationella genombrott med romanen Den lilla bokhandeln i Paris (Das Lavendelzimmer) som såldes till 35 länder och gick rakt in på New York Times bästsäljarlista vid utgivningen i USA. Enbart i Sverige har Den lilla bokhandeln i Paris sålt närmare 60 000 exemplar.

Nina George är för närvarande ordförande i European Writers’ Council, som representerar 150 000 författare och översättare. Hon bor med sin man, författaren Jens J. Kramer, i Berlin och i Bretagne. 

Böcker