Lär känna teamet

Rebecka Leffler

CEO

Jag ville jobba med böcker. Punkt. Så under studietiden i Göteborg planerade jag väldigt målmedvetet hur jag skulle bära mig åt för att ta mig in i bokbranschen. Som jag egentligen inte visste någonting om. Dessutom halkade jag ändå in på ett bananskal. Så mycket för alla mina planer.

Jag tröttnar inte, det är en fantastisk bransch att få vara en del av. Jag har gjort det mesta och jag drivs av att få lära mig mer. Jag har erfarenhet av försäljning, PR – och kommunikation, produktion och utgivning. På senare tid har jag jobbat med förändringsledning, produktutveckling och innovation. Men framförallt gillar jag att bygga nytt, få saker att hända samt leda team i tillväxt och förändring och möjliggöra för dem att vara sitt bästa jag.

Karin linge nordh

Publicistisk chef, skönlitteratur

Att vara förläggare är så mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Jag brinner verkligen för de författarskap jag arbetar med och är ständigt på jakt efter nya spännande röster och berättelser. Min smak är bred och mitt motto är ”det bästa inom varje genre”.

Under mina tjugo år som förläggare har jag haft förmånen att få arbeta med många av Sveriges mest populära och framgångsrika författare. Jag älskar böcker som säger något om vår samtid (eller vår historia), som underhåller och berör. Sedan kan det vara allt ifrån deckare till olika typer av romaner. Det finns inget roligare än att vara delaktig i det långsiktiga, kreativa samarbete som utmärker en bra förläggar-författarrelation.

Anders sjöqvist

Publicistisk chef, facktext

Jag har varit en del av bokbranschen i hela mitt liv. Efter min uppväxt i föräldrarnas bokhandel i Borås och tjugo år som förläggare har jag upptäckt att det mest spännande i bokens liv är personliga möten med läsare och det kreativa manusarbetet med författaren.

Med nyfikenhet, passion och mod är jag ständigt på jakt efter nya idéer, unika personligheter och det där lite udda som skaver, oroar och roar.

Jag söker en bredd av ämnen och författarskap som vänder och vrider på samtidens utmaningar och fenomen och som hittar nya läsare där du trodde dom inte fanns.

Jag lever i tron att jag har världens roligaste jobb.

Lisa Tell

Produktions- och redaktionsansvarig

Jag är uppväxt i Skåne och trodde att drömmen var att flytta utomlands. Några hårda månader som servitris i Paris reviderade den drömmen och siktet ställdes snabbt in på Stockholm och att jobba med böcker. Det gick bättre.

Tjugo år senare och jag har erfarenhet av en mängd roller inom förlagsbranschen. Och det finns fortfarande mer att lära och upptäcka! Nya författare att lära känna och nya läsare att möta. Och nya sätt att jobba på. För det är bara att erkänna, jag är en vän av ordning och blir lite extra glad när jag kan lösa ett problem eller få en tidplan att fungera. (Ja, sådana som jag behövs mitt i den kreativa virvelvinden som är förläggeri.) Jag är helt enkelt den som gillar bäst att stå i kulisserna och se till att ljud och ljus fungerar och att ridån går upp i tid.

JOSEFIN aNDERSSON

Förlagskoordinator

Jag har länge velat jobba med böcker. Så för ungefär två år sedan när var det dags för mig att söka praktik i samband med min utbildning till kommunikatör, så sökte jag mig direkt till förlagsbranschen. Ni förstår ju min lycka när jag sedan fick en praktikplats och därefter blev kvar på Bazar. 

Som förlagskoordinator fungerar jag som spindeln i nätet och försöker hålla ihop alla de trådar som finns hos oss på förlaget. Det passar mig perfekt då jag älskar rutiner, struktur och planering. Att dessutom få ha inblick i alla delar i förlaget är fantastiskt och gör att jag lär mig nya, spännande saker varje dag.

Det är en ynnest att få jobba med böcker och författare och precis så roligt som jag drömde om att det skulle vara!

AGNES CAVALLIN

Förläggare med redigeringsansvar, skönlitteratur

När jag insåg att jag inte längre ville jobba som journalist frågade jag mig: Vad är det jag egentligen är intresserad av? Svaret var givet: litteratur och böcker. Jag sökte mig därför för drygt 15 år sedan till bokbranschen och sedan dess har jag arbetat som förlagsredaktör och som litterär agent, och nu även som förläggare. Jag har gjort allt från kokböcker till deckare och smala litterära titlar. Min paroll i varje bokprojekt är ”det bästa för boken” och det kreativa arbetet med att utveckla och finputsa manuset tillsammans med författaren är det roligaste jag vet.

Jag älskar välskriven text med en tydlig avsändare som vågar låta sitt temperament och sin röst göra avtryck i texten och engagerande berättelser med nyanserade karaktärer som, oberoende av genre, förmedlar tankar om vad det innebär att vara människa.