Lär känna teamet

Förlagschef

Rebecka Leffler

Jag ville jobba med böcker. Punkt. Så under studietiden i Göteborg planerade jag väldigt målmedvetet hur jag skulle bära mig åt för att ta mig in i bokbranschen. Som jag egentligen inte visste någonting om. Dessutom halkade jag ändå in på ett bananskal. Så mycket för alla mina planer.

Jag tröttnar inte, det är en fantastisk bransch att få vara en del av. Jag har gjort det mesta och jag drivs av att få lära mig mer. Jag har erfarenhet av försäljning, PR – och kommunikation, produktion och utgivning. På senare tid har jag jobbat med förändringsledning, produktutveckling och innovation. Men framförallt gillar jag att bygga nytt, få saker att hända samt leda team i tillväxt och förändring och möjliggöra för dem att vara sitt bästa jag.

Rebecka Leffler
Publicistisk chef, skönlitteratur

Karin Linge Nordh

Att vara förläggare är så mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Jag brinner verkligen för de författarskap jag arbetar med och är ständigt på jakt efter nya spännande röster och berättelser. Min smak är bred och mitt motto är ”det bästa inom varje genre”.

Under mina tjugo år som förläggare har jag haft förmånen att få arbeta med många av Sveriges mest populära och framgångsrika författare. Jag älskar böcker som säger något om vår samtid (eller vår historia), som underhåller och berör. Sedan kan det vara allt ifrån deckare till olika typer av romaner. Det finns inget roligare än att vara delaktig i det långsiktiga, kreativa samarbete som utmärker en bra förläggar-författarrelation.

Karin Linge Nordh
Publicistisk chef, facktext

Anders Sjöqvist

Jag har varit en del av bokbranschen i hela mitt liv. Efter min uppväxt i föräldrarnas bokhandel i Borås och tjugo år som förläggare har jag upptäckt att det mest spännande i bokens liv är personliga möten med läsare och det kreativa manusarbetet med författaren.

Med nyfikenhet, passion och mod är jag ständigt på jakt efter nya idéer, unika personligheter och det där lite udda som skaver, oroar och roar.

Jag söker en bredd av ämnen och författarskap som vänder och vrider på samtidens utmaningar och fenomen och som hittar nya läsare där du trodde dom inte fanns.

Jag lever i tron att jag har världens roligaste jobb.

Anders Sjöqvist
Redaktionschef och förläggare

Lisa Tell

Tänk att man kan få jobba med böcker! Jag visste rätt så tidigt att det var det jag ville göra, men på vilket sätt var mindre tydligt. Det är jag glad för idag, eftersom det inneburit att jag haft alla möjliga roller inom förlagets ramar och lärt mig allt om hur en bok blir till och hur den hittar ut till sina läsare och lyssnare. (Eller, allt och allt, det är förstås inte helt sant.)

Idag är jag redaktionschef och förläggare och får kombinera det bästa av två världar. Å ena sidan planera och organisera och försöka se till att varje bokprojekt får de bästa förutsättningarna. Å andra sidan läsa massor med manus, utveckla texter och försöka hitta nya läsarfavoriter. Och i båda rollerna får jag träffa så många spännande och trevliga människor!

Som förläggare är jag lika bred som min bakgrund. Jag gillar många typer av berättelser men den gemensamma nämnaren är oftast att de engagerar och inspirerar, bjuder in till diskussion och eftertanke eller underhåller och berör.

Lisa Tell
Förläggare med redigeringsansvar facktext

Anne Laurella

När jag som nykläckt litteraturvetare skickade spontanasökningar till typ alla förlag som fanns, hade jag ingen aning om vad man ens gjorde på ett förlag. Jag visste bara att jag ville ”jobba med böcker”. Efter tjugofem år i branschen har jag förstått att det handlar om att jobba med människor.

Varje titel är en nyanställning med nya ”kollegor” och allt handlar om att lyssna in både avsändare och mottagare. Förutom textgranskare är man sierska, allvetare, psykolog, äktenskapsmäklare, djävulens advokat och helbrägdagörare.

En bok är aldrig bara en bok, vilket gör det här yrket så dynamiskt och filosofiskt på samma gång. Jag antar att jag har min unga års okunskap att tacka, då det troligtvis var den som gav mig modet att skicka in de där spontanansökningarna.

Anne Laurella
Projektledare

Josefin Andersson

Jag har länge velat jobba med böcker. Så när var det dags för mig att söka praktik i samband med min utbildning till kommunikatör, sökte jag mig direkt till förlagsbranschen. Ni förstår ju min lycka när jag sedan fick en praktikplats och därefter blev kvar på Bazar!

Som projektledare är jag den som håller ihop trådarna inför och under boklanseringar, och njuter av att få jobba med både vår skön- och facklitterära lista. Jag har alltid älskat planering (jag skrev att-göra-listor redan som barn) och går i gång på att få starta upp, leda arbetet framåt, och gå i mål.

Det är verkligen en ynnest att få jobba med böcker och författare och precis så roligt som jag drömde om att det skulle vara!

Josefin Andersson
Operativ chef - Kommunikation, marknadsföring, försäljning, affärsutveckling och administration

Andrea Gruvmalm

Mina första levnadsår startade i en bokhandel tillsammans med hela min familj som var intresserad av böcker och litteratur. Därefter har jag utforskat en rad områden och branscher genom livet men närheten till böcker, affärsutveckling och kommunikation i alla former och förmågan att kunna påverka, förändra och leda genom text och visualisering har varit den röda tråden.

Jag har tidigare bland annat drivit klädmärke i New York och Stockholm, byggt upp bokförlag, varit marknadschef, kreativ ledare och accelererat digitala affärer på såväl små som stora företag.

Att få arbeta med böcker är för mig ett riktigt drömjobb och att sedan få göra det på ett förlag som Bazar med fantastiska författare, medarbetare och samarbetspartners, nyp mig i armen!

Andrea Gruvmalm
Säljansvarig

Mikaela Sörenson

Jag sålde böcker redan som barn! Som liten följde jag med min farfar ut på sommarkvällarna för att sälja böcker till båtturisterna i norra Bohuslän. Det tillsammans med en mormor som alltid såg till att sätta en bok i mina händer la grunden för ett liv i litteraturens tjänst.

Efter att ha studerat litteraturvetenskap och medieteknik hamnade jag på Bokus. Det blev över 10 år på återförsäljarsidan i olika roller. Jag fascinerades ofta av hur stor bredd det var bland de böcker som såldes. Att det utanför topplistan dolde sig tusentals böcker som sålde i det tysta.

Det var någonting jag tog med mig när jag började på Bazar Förlag, att det finns en bok för alla. Jag gör mitt bästa för att just våra böcker ska hitta sina specifika läsare. Det finns inget roligare än att tipsa om en riktigt bra läsupplevelse.

Mikaela Sörenson
Förlagskoordinator

Felicia Olsson

Jag har alltid varit en läsande och sökande person. Utan någon tydlig bild av vad jag skulle bli när jag blev stor började jag plugga litteraturvetenskap och där efter marknadskommunikation. I jobbsökandet efter examen föll till sist polletten ner. Jag förstod att det var nu jag skulle ta vara på min kärlek till böcker för att hitta rätt. Och som av en händelse skickade jag en spontanansökan till Bazar, och allt bara klaffade.

Jag är koordinator på förlaget. En lärorik, fartfylld och utvecklande roll. Jag gillar det ombytliga, då mina dagar varvas med administration, koordinering och praktiskt arbete. Framför allt tycker jag om att få vara en del av hela förlagsmaskinen och följa bokens och författarens väg från idé till succé.

Felicia Olsson