Stockholms bokhelg

Välkommen till Bazar Förlag under bokhelgen!

Under helgen så fyller förlag, bokhandlare, museer och institutioner Stockholms gator med litterära samtal, signeringar, releaser och massor av annat kul. Självklart är även vi på Bazar med och öppnar upp förlaget på lördagen under bokhelgen. Här nedan hittar ni schemat. Varmt välkomna till oss på Surbrunnsgatan 34!

Välkommen till Bazar Förlag under bokhelgen!

Lördag 21/5 på Bazar Förlag

12:00-15:00 Bazar på Bazar

Helgen till ära säljer vi ett urval av våra böcker till ett riktigt bra pris. För alla shoppingsugna bokälskare som vill lämna vårt fina Bazarvalv med en härlig berättelse i hand för en billig peng.

14:00-15:00 Vad händer när du har satt punkt?

Hur gör man när man har skrivit klart sitt manus? Och är klart det samma som färdigt för utgivning? Lisa Tell, förläggare och redaktionsansvarig, och Agnes Cavallin, redaktör och manusutvecklare berättar allt du behöver veta om hur du gör när du skickar in ditt manus till förlag. Hur skriver man följebrev, vad ska man tänka på när man väljer förlag och vilka är de vanligaste fallgroparna du bör undvika i ditt manus? Anmäl dig genom att skicka ett mejl till info@bazarforlag.se med ämnesraden “Vad händer när du har satt punkt?”.

15:00-17:00 Bokbloggarträff

Ett supertillfälle för alla bokbloggare på Instagram att få träffas, prata och utbyta tankar och idéer. Vi bjuder på något gott och öppnar upp för ett trevligt mingel på vår innergård. Anmäl dig genom att skicka ett mejl till info@bazarforlag.se med ämnesraden “Bokbloggarträff”.

17:00-18:00 Litteraturquiz

Succén från förra året är tillbaka! Efter en dag fullsmockad med aktiviteter så avslutas lördagen med ett litteraturquiz. Ingen anmälan krävs, alla är välkomna och korad vinnare belönas med en fin bokhög.

Bazars författare ute på stan

Förutom att vi öppnar förlaget så kommer några av våra författare delta i samtal på olika scener runt om i Stockholm. Här hittar ni Bazars författare under helgen:

AW: ljudböcker, författardrömmar och känslor i fokus!
Kom förbi på en härlig AW och lyssna på Callum Bloodworth, Sofia Rutbäck Eriksson och Lisa Westerlund, tre författare som skapar levande berättelser för de digitala formaten inom flera genrer: feelgood, mysdeckare, spänning och för barn. Det blir ett samtal för alla som är nyfikna på vad det innebär att skriva berörande berättelser som ska upplevas i ljudformatet. Vad behöver författare, eller aspirerande författare, tänka på? Och vad tittar förlagen efter när de ska hitta nästa digitala författarstjärna? Modererar gör Lisa Tell, förläggare på Bazar Förlag. Efter samtalet så hänger samtliga personerna kvar för att mingla och svara på frågor från er som lyssnat. Varmt välkomna!

Fredag 20/5 kl. 16:00-16:30, Hotel Mornington

Scensamtal: Världens bästa middagsbjudning
Vi är många som känner att vi inte har koll på vett och etikett idag, men det har etikett-kungen Edward Blom. I sin bok svarar han på alla frågor man någonsin undrat om när man ska komma till en middagsbjudning och vilka bestick man ska använda när. Missa inte när han håller en anekdotfylld grundkurs på ämnet.

Lördag 21/5, kl. 13:55-14:15
Bonnierförlagens innergård, Sveavägen 56

Scensamtal: Våga välja din väg
Jag är gud är en vass och humoristisk roman om en kvinna som ger sig ut på ett korståg genom Stockholm. Carpe fucking Diem är en berättelse om kärlek, vänskap och att våga leva – innan det är försent. Ett samtal om att våga välja sin egen väg och leva det liv man vill leva.

Lördag 21/5, kl. 14:20 – 14:40
Bonnierförlagens innergård, Sveavägen 56

Scensamtal: Kvinnorna
Anna Björklund, känd från podden Della Q, krönikor i Aftonbladet och som satiriker i Sveriges radio debuterar som författare med Kvinnomanualen – en bok som avslöjar hur ”tjejkulturen” kan låta, ägnar sig åt politiska analyser och granskar kvinnorollen. Allt utan att backa från att hålla kvinnornas rygg.

Lördag 21/5, kl. 14:50 – 15:10
Bonnierförlagens innergård, Sveavägen 56

LIVE-podd: Konsten att lyssna med Annika Telléus och Jenny Fagerlund
Podden Konsten att lyssna livesänder från Hotel Mornington. Kom förbi och få ett glas vin och lyssna på ett varmt och närvarande samtal mellan Annika Telléus och Jenny Fagerlund som utforskar vilken roll lyssnandet har i feelgoodböcker. Hur får man sin huvudperson att lyssna på sig själv? Hur har skrivandet påverkats av att många väljer att lyssna på böcker idag?

Lördag 21/5, kl. 15:00-16:00
Hotel Mornington, Nybrogatan 53

Författarträff: Malin Karim
Kom och träffa Malin Karim som skrivit romanen Jag är Gud på Akademibokhandeln Odenplan. Jag är Gud är en vass och humoristisk roman om en kvinna som gör upp med sitt förljugna liv och beger sig ut på ett sekulärt korståg genom Stockholm. Med svart humor, knivskarpa formuleringar och en ursinnig berättarglädje skildrar Malin Karim en oförglömlig frigörelseresa.

Lördag 21/5, kl. 16:00-16:40
Akademibokhandeln Odenplan, Norrtullsgatan 8