Lucinda Riley

Irländska författaren Lucinda Riley har sålt över 15 miljoner böcker över hela världen!

Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv skrev hon vid 24 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till över 30 språk, sålt över 15 miljoner exemplar samt legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor.

Just nu skriver Lucinda på romansviten om de sju adoptivsystrarna, löst baserad på stjärnkonstellationen Plejaderna. De första fem böckerna – De sju systrarna, Stormsystern, Skuggsystern, Pärlsystern och Månsystern – har alla legat överst på bästsäljarlistorna runtom i Europa och rättigheterna till en tv-serie med flera säsonger har redan förvärvats av ett produktionsbolag i Hollywood.

Lucinda bor med sin man och deras fyra barn vid North Norfolk-kusten i England och i West Cork på Irland.

För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inkluderat den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com

På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i romansvitens olika delar.

 

Böcker

Skönlitteratur

Solsystern

Skönlitteratur

Fjärilsrummet

Skönlitteratur

Pärlsystern

Skönlitteratur

Stormsystern

Skönlitteratur

Skuggsystern

Skönlitteratur

De sju systrarna

Skönlitteratur

Månsystern