Bazar Förlag, 2023-05-11

Foto: Ester Sthlm

Allt kommer att avslöjas – idag utkommer sista delen i Lucinda Rileys älskade romansvit om de sju systrarna

Att kalla den åttonde och avslutande delen i Lucinda Rileys romansvit om de sju adoptivsystrarna efterlängtad är att underdriva en smula. Atlas: historien om Pa Salt har varit ett hett diskussionsämne i flera år bland de enorma mängder läsare som tagit de sju systrarna till sina hjärtan. Bara i Sverige har böckerna i serien sålt 1,9 miljoner exemplar!

Idag, 11 maj, utkommer Atlas: historien om Pa Salt över hela världen. Tragiskt nog utan att Lucinda får vara med oss, hon avled i cancer för nästan exakt två år sedan, i juni 2021. Äldste sonen Harry Whittaker hade redan tidigare fått i uppgift av sin mamma att färdigställa den sista boken i serien, om det värsta skulle hända.

– Jag har alltid sett färdigställandet av boken som något väldigt personligt mellan mig och min mamma. Det är ett jobb jag gör klart åt henne. Hon var min bästa vän och min hjälte, och hon skulle ha gjort precis samma sak för mig, säger Harry Whittaker.

Harry Whittaker föddes på 1990-talet, har arbetat som prisbelönt radiopresentatör på BBC och är medlem i en av Storbritanniens mest välkända improvisationsteatergrupper. Tillsammans med sin mamma har Harry skrivit barnboksserien Guardian Angels, den första boken gavs ut 2019. Han bor i Yorkshire, i England, tillsammans med sin partner och katten Tiggy.

 

Om boken:
De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan få konsekvenser för deras liv.

– Det är oerhört tragiskt att Lucinda inte kunde avsluta serien själv, men samtidigt väldigt fint att hennes son axlat ansvaret och har lagt ner hela sin själ i skrivandet av den bok som hela världen väntat på. Och vilken avslutning det blir! Läsarna har verkligen något att se fram mot, säger Karin Linge Nordh, förläggare.

 

Presskontakt:
Varmt välkommen att vid intervjuförfrågningar till Harry eller mer information om böckerna kontakta:
SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se | 0706243023

 

ISBN (inb) 9789180060516 | Översättning av Mia Ruthman och Gabriella Andersson
Uppläsare Gunilla Leining | Utgivningsdag 11 maj

 

Läs mer om Lucinda Riley och hennes författarskap på vår hemsida, klicka här