Bazar Förlag, 2024-01-26

Atlas: Historien om Pa Salt – Årets roman 2023

2023 blev ett helt fantastiskt år när vi på Bazar äntligen fick ge ut Atlas: Historien om Pa Salt, den åttonde delen i Lucinda Rileys serie om de sju systrarna. Vilken succé det blev! Vi har under det gångna året fått följa hur alla underbara läsare och lyssnare där ute har tagit emot boken med öppna armar. I början av 2024 blev det officiellt, Atlas: Historien om Pa Salt var den mest sålda skönlitterära boken 2023, den mest lyssnade boken hos Bookbeat, och så tog den hem fjärde platsen på listan över mest lyssnade böcker totalt. Inte nog med det, i onsdags hade förläggare Karin Linge Nordh äran att ta emot Adlibrispriset i kategorien Årets roman i Harry Whittakers ställe.

På vår Instagram finns en hälsning från Harry Whittaker, Lucinda Rileys son och författare till boken, där han tackar för priset.
Klicka här för att se hälsningen

 

Om Adlibrispriset – läsarnas bokpris
Adlibrispriset delas ut i nio kategorier, och vinnarna väljs av bokälskare runt om i landet som röstar på sina favoriter bland de tio nominerade böckerna i varje kategori. Vilka böcker som nomineras beslutas på försäljning, popularitet och potential. För att bli nominerad 2023 krävs även att boken ska ha givits ut i Sverige under 2023.

 

Vinnarna av Adlibrispriset
Bookbeats topplista
Förläggarföreningens topplistor