Bazar Förlag, 2022-10-07

Foto: Gabriel Liljevall

Eleonore Holmgren är tillbaka med uppföljaren till succéromanen Sista sommaren

Eleonore Holmgren debuterade sommaren 2021 med romanen Sista sommaren. Boken som utspelar sig på den fiktiva skärgårdsön Lindö tog lyssnare och läsare med storm och har sålt i över 90 000 exemplar. Nu kommer uppföljaren Brittas arv som handlar om de spår en älskad människa lämnar efter sig. 

Feelgoodgenren är populärare än någonsin tidigare. I en värld präglad av krig, miljöhot och ekonomisk oro tycks allt fler söka sig till hjärtevärmande böcker som fokuserar på gemenskap, vänskap och kärlek. En av förra årets stora succéer i genren var Sista sommaren av Eleonore Holmgren. Den hamnade på finalplats i feelgoodkategorin i Storytel awards, var en av tolv nominerade till Årets Bok 2022 och har toppat mängder av försäljningslistor.

– Många har efterfrågat en uppföljare och det är otroligt roligt att kunna berätta att vi får återvända till Lindö redan i höst. Än en gång får vi stiga in i Eleonore Holmgrens underbara universum med älskansvärda karaktärer och härliga skärgårdsmiljöer, säger Karin Linge Nordh, förläggare på Bazar Förlag.

När vi möter karaktärerna på Lindö igen har det gått en tid och ingenting är sig likt. Alla är osams med alla. Brittas barn bråkar om testamentet. Karlsson har lämnat Lindö i affekt, ett hus har brunnit ner och det har börjat hända konstiga saker i bygden. Trots en skakig relation på hemmaplan åker Adam tillbaka och försöker få alla att bli sams och vårda minnet av Britta. Men i stället hamnar han själv i blåsväder.

– Det var inte planerat att det skulle bli en uppföljare, säger Eleonore Holmgren. Men när jag väl tänkt tanken fullt ut var det den enda bok jag ville skriva. Det var underbart att få återvända till Lindö och få utveckla några av de karaktärer som levde lite i skymundan i Sista sommaren.

Brittas arv utkommer i inbundet format den 6 oktober och som ljud- samt e-bok den 26 oktober 2022.

Cecilia Eklund
Marknadsansvarig
cecilia@bazarforlag.se