Bazar Förlag, 2021-10-13

Exklusivt bonusmaterial till Stefan Krakowskis bok Incel – Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris

Nu lanserar vi på Bazar Förlag ett exklusivt bonusmaterial till Stefan Krakowskis bok Incel – Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris. En serie i fyra avsnitt, som bjuder på djupdykande samtal, tankeväckande frågor och spännande gäster!

Incelfenomenet är på allas läppar just nu. Stefan Krakowski har som en av de första i världen personligen djupintervjuat en rad incelmän som nu berättar om sina liv och avslöjar sina innersta tankar. Boken ger även en unik inblick i den mörkare delen där författaren under falsk identitet infiltrerat incelrörelsen.

Nu släpps ett bonusmaterial där författaren Stefan Krakowski fördjupar sig ytterligare i några olika delar av incelfenomenet. Vi får också lyssna till två spännande gäster, terrorexperten Magnus Ranstorp och författaren och journalisten Kicki Sehlstedt!

Bonusmaterialet är producerat tillsammans med Brand New Content och finns där ljudböcker finns. 

Avsnitt 1 – Bonusmaterial: Vägen in i incelrörelsen

Hur och när kom Stefan Krakowski i kontakt med incelfenomenet för första gången? Hur har det varit att möta incels på så nära håll? Och vad var det som gjorde att Stefan ville djupdyka in i incelvärlden?

Programledare: Lisa Tallroth

Avsnitt 2 – Bonusmaterial: En helt egen värld

Hur gick det till när Stefan Krakowski under falsk identitet infiltrerade internationella incelcommunitys? Varför höll han på att bli avslöjad? Vad möts man av i de mörkare delarna av forumen? Och vad betyder egentligen Fakecel, Chad, Stacy och NEET?

Programledare: Lisa Tallroth

Avsnitt 3 – Bonusmaterial: Från ofrivillig ensamhet till terrorism
- Stefan Krakowski i samtal med terrorexperten Magnus Ranstorp

Bör incels betraktas som ett terrorhot? Hur kan ofrivillig ensamhet leda till terrorism? Och hur bör man arbeta med incelrörelsen för att förhindra att ett terrordåd sker i Sverige? Det här och mycket mer får vi svar på i avsnitt 3 när Stefan samtalar med terrorexperten Magnus Ranstorp.

Avsnitt 4 – Bonusmaterial: ”Hur kan vi få ett samhälle som vill åt samma håll?”
-
Stefan Krakowski i samtal med författaren och journalisten Kicki Sehlstedt

Stefan Krakowski samtalar med författaren, journalisten och kriminologen Kicki Sehlstedt om incelfenomenet ur ett sociologiskt perspektiv. Vi får veta mer om mansöverskottet, ideal, mansrollen, kvinnohat och makten mellan könen.