Bazar Förlag, 2021-08-12

Lucinda Riley toppar listorna över mest sålda böcker i Sverige andra kvartalet

Nyligen bortgångna Lucinda Riley fortsätter att regera på de svenska topplistorna. Svenska Förläggareföreningen konstaterar i ny statistik att bokförsäljningen fortsätter att öka, och Lucindas sjunde del i succésviten om de sju adoptivsystrarna, Den saknade systern, intar förstaplatsen som den bok som sålt mest under hela andra kvartalet. Även del sex, Solsystern, återfinns på verkstopplistan vilket dessutom gör Lucinda till den enda utländska författaren med två titlar representerade på samma lista. Serien om de sju systrarna är omåttligt populär och toppar försäljningslistorna över hela världen. Bara i Sverige har Lucinda Rileys böcker sålts i ca 1,5 miljoner exemplar.

– Vi hade mycket höga säljmål för Den saknade systern, men vi hade ändå inte vågat hoppas på de fantastiska siffror som vi nyss fått. Försäljningssuccén visar på den enorma kraften i hennes författarskap. Allt fler människor upptäcker och förälskar sig i den unika värld hon skapat i De sju systrarna-serien, och även om vi sörjer hennes tragiska bortgång i juni känns det otroligt fint att veta att hon efterlämnar ett arv som kommer att leva kvar för evigt, säger Karin Linge Nordh, Lucindas svenska förläggare och publicistisk chef för skönlitteratur på Bazar.

Irländska Lucinda Riley föddes på Irland och skrev vid 24 års ålder sin första bok. Hittills har hon sålt 30 miljoner böcker världen över, hennes böcker har toppat bästsäljarlistorna i 25 länder och samlat på sig 85 förstaplatser än så länge. År efter år toppar romanerna listorna över årets bäst säljande titlar i Nederländerna, Sydafrika, Sverige, Norge och Tyskland. Serien har blivit ett globalt fenomen och har skapat sin egen genre, och just nu håller den på att utvecklas till en stor TV-serie.