Bazar Förlag, 2023-11-10

Foto: Stuart Simpson

Ny efterlängtad thriller av succéförfattaren till "Jag är Pilgrimen"

Terry Hayes Jag är Pilgrimen har hyllats av läsare och kritiker världen över, och även den svenska utgåvan har blivit en fantastisk försäljningssuccé. Längtan efter en ny bok av författaren har varit enorm, och efter snart tio års väntan är det äntligen officiellt – den 13 augusti 2024 släpper Bazar Förlag Gräshoppans år, en skrämmande och gastkramande ny thriller av Terry Hayes.

"Det är åtta år sedan vi gav ut Jag är Pilgrimen – en av våra absolut störta spänningssuccéer. Nu när uppföljaren äntligen ska ges ut på svenska är jag övertygad om att läsarna kommer tycka att det varit väl värt all väntan! Gräshoppans år kommer att bli årets spänningsroman och Terry Hayes visar än en gång att han är den moderna spionromanens mästare!" säger Karin Linge Nordh, förläggare på Bazar Förlag.

I Gräshoppans år får vi följa Kane som är spion för CIA och som har en enda uppgift: att ta sig in, göra vad som krävs och sedan ta sig ut igen – till vilket pris som helst. Han vet när han måste fly, när han måste gömma sig – och när han måste skjuta.

Men på vissa platser gäller inte de vanliga reglerna. Vissa platser är alltför farliga, även för en man med Kanes erfarenhet. Området där Pakistans, Irans och Afghanistans gränser möts är en sådan plats – en plats där våld är det enda sättet att överleva.

Kane reser dit för att frita en man med livsviktig information av yttersta vikt för Västerlandets säkerhet – men istället möter han en motståndare som vill förgöra världen. En skrämmande, intelligent, ond man med blod på sina händer och hämnd i sitt hjärta.

 

TERRY HAYES är före detta journalist och manusförfattare. Han är född i Sussex, flyttade till Australien som barn men bor numera i Lissabon tillsammans med sin familj. Hans succéroman Jag är Pilgrimen slog ner som en bomb i både den litterära och den politiska världen när den publicerades i USA. Idag är boken såld till 22 länder och filmrättigheterna har köpts av MGM. Gräshoppans år är hans andra roman.

 

Röster om Gräshoppans år

”En briljant skildring av hur agenter opererar och hur USA spionerar på världen.”
The Sun

”Väl värd att vänta på … en fängslande äventyrsberättelse som tilltalar den breda massan.”
The Times

”Fängslande, nervpirrande och andlöst spännande … Fullständigt uppslukande läsning.”
Irish Independent

”Om man jämför denna med de thrillers som skrivits av paret Clinton får man känslan av att Hayes är den som har mest initierad kunskap.”
Telegraph

”Episk och uppslukande, ny och oväntad, och hans research om spionvärlden är djup och övertygande.”
Mail on Sunday