Bazar Förlag, 2022-09-06

Foto: Thron Ullberg

Ulrika Rolfsdotter följer upp succédebuten Rovhjärta med Syndabarn

Det är norrlandsspänning i toppklass när Rolfsdotter släpper den andra delen i serien om Annie Ljung. Debuten Rovhjärta hyllades av recensenterna och Dagens Nyheter utsåg den till en av fjolårets bästa deckare. Syndabarn utkommer 28 september.


 -  Läsarna som älskade Syndabarn kommer att känna igen sig i denna spännande uppföljare. Det som gör att den här serien sticker ut är den suggestiva stämningen, Rolfsdotters fina skildringar av Ådalens vackra och mytiska natur och hennes fokus på social utsatthet. Som socionom vet hon vad hon skriver om och hennes starka engagemang för de som har det svårt genomsyrar berättelsen, säger Karin Linge Nordh, förläggare på Bazar förlag.

 

Syndabarn, andra delen om socionomen Annie Ljung är en spänningsroman om barns utsatthet, skuld och förträngda trauman. Höstmörkret har börjat lägga sig över Ådalen och en tidig augustimorgon hittas tre tonårsflickor vid den mytomspunna Bålsjöns strand. Två är döda och en är svårt skadad.

Den lilla byn är i chock, och när det visar sig att flickornas familjer har en koppling till socialtjänsten blir socionomen Annie Ljung återigen ofrivilligt indragen i en brottsutredning. Sara Emilsson, barnutredare vid ramforspolisen, blir ansvarig för sin första mordutredning. Tillsammans försöker de ta reda på vem eller vilka som är skyldiga till det brutala dådet, något som visar sig få personliga konsekvenser.

I samband med att Rovhjärta utkom skickade Ulrika Rolfsdotter ett exemplar till dåvarande statsministern Stefan Löfven, som liksom Ulrika växt upp i Ådalen, och som till hennes stora glädje ringde upp och tackade för boken. I år ser Rolfsdotter fram emot att möta ännu fler läsare, inte minst på Bokmässan i Göteborg och Litteraturkryssning på Ångermanälven.

 

 -  Med tanke på det fantastiska mottagande min debut fick kanske jag borde känna mig väldigt nervös men tvärtom känner jag enbart glädje och stolthet över att än en gång få berätta om min hembygd och dela mina kära karaktärer med läsarna, säger Ulrika Rolfsdotter.

 

Den 28 september utkommer Syndabarn på Bazar förlag.

För intervjuförfrågningar, recensionsexemplar eller mer information, varmt välkommen att kontakta: Lina Kåberg Stene,

lina.kaberg.stene@kultpr.se , 0707-62 04 66.