Bazar Förlag, 2022-10-04

Foto: Anna-Lena Ahlström

Succéförfattaren Ninni Schulman påbörjar ny serie

Efter över en miljon sålda böcker i Hagforsserien utkommer Ninni Schulman med ”Som vi lekte” på Bazar Förlag. Det blir startskottet för en ny serie med privatspanaren Ingrid Wolt i huvudrollen.

Den 10 januari utkommer ”Som vi lekte”. Det är första delen i Siljanserien, där Ninni Schulman har skapat ett helt nytt universum i Dalarna.

— Efter att ha skildrat mina hemtrakter i Värmland i sju böcker, kändes det naturligt att förlägga handlingen i min nya serie till Dalarna, där jag har stora delar av min släkt. Min mamma bor numera i Mora, och jag tillbringade själv mycket tid där under min uppväxt. Trakterna runt Mora är mitt barndomsland, säger Ninni Schulman.

Sommaren 1983 släpps den före detta polisen Ingrid Wolt ut från kvinnofängelset Hinseberg. Hon flyr sitt gamla liv och hamnar i Dalarna. Ett år tidigare försvann en 12-årig pojke spårlöst. Med hjälp av Benny, en före detta kollega från tiden som ordningspolis i Stockholm, börjar Ingrid nysta i försvinnandet.

— Att förlägga handlingen till 80-talet gjorde mig friare som författare. Det var en oerhörd lättnad att slippa förhålla sig till dagens teknik och kunna fokusera på handlingen och karaktärerna, säger Ninni Schulman.

— Jag är inte ensam om att tycka att Ninni Schulman tillhör eliten bland Sveriges deckarförfattare. Hennes kriminalromaner utmärks av hög litterär kvalitet, spännande intriger och en genuin kärlek till de karaktärer och miljöer hon skildrar. Jag har arbetat med henne ända sedan debuten ”Flickan med snö i håret” för drygt tio år sedan. Det har varit en sann glädje att få följa alla hennes framgångar och se hur hon vunnit både kritikernas och läsarnas kärlek, och nu ser jag fram emot att tillsammans starta ett nytt kapitel i hennes författarskap, säger Karin Linge Nordh, förläggare Bazar Förlag.

Ninni Schulman är född 1972 och har tillbringat sin barndoms somrar i Siljansfors, två mil söder om Mora. Hon bor i dag i Stockholm med sina två, numera nästan vuxna, barn och hunden Tage.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Wahlén
Karin.wahlen@kultpr.se
+46 768 96 22 54